بنام خدا
شیوه قرآن مجید در رابطه با ائمه هدى(ع) به ویژه امیرالمومنین(ع) و خانواده آن حضرت این است که به معرفى «شخصیت» ممتاز و برجستگىهاى آنان بپردازد نه به معرفى «شخص». در اینجا دوزمینه براىبحث وجود دارد: موارد و چگونگى معرفى شخصیت اهلبیت(ع) و حکمت و سّراین روش.
الف) موارد و چگونگى معرفى شخصیت اهلبیت(ع) در قرآن:قرآن مجید در موارد متعددى پرده از امتیازات و ویژگیهاى رفتارى ائمه هدى(ع) بویژه امیرالمومنین(ع) برداشته است ازجمله:
1- «ویطعمون الطعام على مسکینا و یتیما و اسیرا»، (الانسان، آیه 9)
مفسرین بزرگ شیعه وسنى آوردهاند که این آیه در شان امیرالمومنین(ع) و خانواده ایشان است و مساله روزهدارى حضرت على(ع) و.... و دادن افطار خود به مسکین یتیم و اسیر در سه شب متوالى را به طور متواتر نقل کردهاند.
2- «انما یریدالله لیذهب عنکم الرجس اهل البیت و یطهرکم تطهیرا»، (احزاب، آیه 33)
در خصوص این آیه مقالات و کتب متعددى نگاشته شده و در این که شامل حضرت على(ع) و فاطمه(س) و حسین(ع) است نزد شیعه و سنى هیچ اختلافى نیست تنها اختلاف در شمول آن نسبت به همسران پیامبر(ص) که با ادله متعددى علماى شیعه شمول آن نسبت به همسران پیامبر(ص) را رد کردهاند.
3- «انما ولیکم الله و رسوله والذین آمنوا الذین یقیمون الصلوة و یوتون الزکوة و هم راکعون»، (مائده، آیه 55)
شان نزول این آیه نیز در تمام تفاسیر معتبر شیعه و سنى اختصاصا در رابطه با حضرت على(ع) مىباشد. البته آیات بسیار دیگرى نیز وجود دارد که در اینجا به همین سه مورد اکتفا مىکنیم. در آیه اول اوج ایثار در شدت نیاز و در آیه دوم طهارت مطلق از هر کژى و کاستى و عیب و گناه و در آیه سوم تلفیق دو عبادت بزرگ با یکدیگر همراه با اوج اخلاص و خدادوستى نمایان گردیده است. البته در آیه سوم نکته دیگرى وجود دارد که در قسمت بعدبه آن اشاره خواهیم کرد.ادامه مطلب...
بنام خدا
بلر:
خاور شناس معروف آلمانى
لغت قرآن فصیحترین لغات عرب و اسلوب بلاغت آن طورى است که افکار را بسوى خود جذب مىکند، قرآن داراى مواعظى آشکار است و به زودى براى همیشه بى معارض خواهد بود، هر کس که از این کتاب به خوبى پیروى کند زندگى آرام و گوارائى خواهد داشت .
فریدریش دیتریشى:
اسلام شناس
همین علوم و معارف مسلمین بود که اروپا را در قرن دهم میلادى جلو برد، همان علومى است که سرچشمه آنها قرآن کریم بود و اروپا از این حیث به اسلام مدیون است .
ودن هامر:
دانشمند آلمانى
ما قرآن را به عنوان کتاب محمد (ص) با همان عظمت و اطمینانى مىنگریم که مسلمین آن را کتاب خدا مىدانند .ادامه مطلب...